Haiglad lubavad tagada eriarstile pääsu kuue nädala jooksul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VIRUMAA TEATAJA/SCANPIX

Haigekassa nõukogu aktsepteeris haiglate liidu ettepanekut, mille järgi tagavad haiglad igale patsiendile pääsu eriarsti vastuvõtule 6 nädala jooksul.

Haiglate Liidu juhi Urmas Sule sõnul arutasid haiglad enne lubaduse andmist reaalseid võimalusi ja on valmis tagama eriala spetsialisti juurde vastuvõtu kuue nädala jooksul. «Sisuliselt tähendab ettepanek seda, et kui inimene vajab eriarsti visiiti, siis leitakse talle kuue nädala jooksul alati vastava eriala arsti juurde vastuvõtuaeg,» täpsustas Sule.

Haigekassa nõukogu esimehe Hanno Pevkuri sõnul on haiglate ettepanek positiivne sõnum patsientidele arstiabi kättesaadavuse parandamiseks. «Nõukogu on valmis ambulatoorset raviraha ka suurendama, kui kõik abivajajad kuue nädala jooksul vastuvõtule saavad,» märkis Pevkur.

Haigekassa juhatuse esimees Hannes Danilov lisas, et kindlasti jälgib haigekassa juhatus haiglate lubaduse täitmist. «Lubadus on tõsine ja loodame, et haiglad suudavad võetud kohustusest ka kinni pidada,» täiendas ta.

Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel ütles, et ehkki praegu on ooteajaks samuti ette nähtud maksimaalselt kuus nädalat, pikenevad need sageli haiglate enda töökorralduse – arstide puhkuste, tööruumide või muu sellise tõttu. «Rahaliste põhjuste tõttu on need praegu pikemad kui 6 nädalat vaid 2 protsendil. Nüüd haiglad lubasid, et kui saavad haigekassast lisaraha, teevad ka töökorralduse nii, et enam pikemalt patsiendid ootama ei peaks,» täpsustas Koppel.

Haigekassa nõukogu lõpetas täna järgmise aasta eelarve teise lugemise ja otsustas, et enne kolmandat lugemist tuleb haigekassa maksulaekumine viia vastavusse riigieelarve seadusega, mis tähendab järgmisel aastal raviraha mõningast suurenemist.

Järgmise aasta ravikindlustuseelarve kinnitamiseks koguneb nõukogu 14. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles