Haigekassa: me ei hakka koostama mingeid arstide pingeridu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel.
Haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Haigekassa kinnitas täna, et muudab perearstidele ravimiretseptide väljakirjutamise kohta antava tagasiside formaati, kuid lükkas ümber väited nagu hakataks uuest aastast koostama kalleid ravimeid väljakirjutanud arstide edetabeleid.

«Meil pole plaanis hakata koostama mingeid pingeridu,» kommenteeris haigekassa avalike suhete juht Evelin Koppel täna Eesti Päevalehes ilmunud artiklit «Kalleid ravimeid määravad arstid satuvad haigekassa häbiposti».

Lehele saadetud vastulauses kummutas haigekassa väite selle kohta, et järgmisest aastast plaanitakse koostada nimekiri arstidest, kes on välja kirjutanud kalleimaid ravimeid.

«Haigekassa nõustub arstide kommentaaridega, et keskmise retsepti maksumuse alusel erinevate erialade arstide tegevust võrrelda ei ole mõistlik ning pole seda ka plaaninud teha,» seisis vastulauses.

Selgituseks märkis haigekassa esindaja, et retseptide väljakirjutamise kohta antava tagasiside formaat on praegu täiustamisel ja see on seotud digiretsepti käivitumisega, mis võimaldab arstidele anda senisest rohkem infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles