Üle poole eurooplastest on ülekaalulised

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülekaal.
Ülekaal. Foto: Panther Media/Scanpix

Enam kui pooled Euroopa Liidu liikmesriikide elanikest on ülekaalulised või rasvunud ja viimase 20 aastaga on rasvunute arv Euroopa Liidus enam kui kahekordistunud, selgub Euroopa Komisjoni ja OECD uuringust.

Kõige hullem on olukord seejuures Suurbritannias, kus rasvunuid on pea veerand elanikkonnast. Palju parem ei ole asi ka Iirimaal ja Maltal, vahendab BBC.

Keskmiselt on euroliidu riikides tõsise ülekaaluga kimpus 15,5 protsenti täiskasvanutest. Eestis on vastav näitaja raporti kohaselt 18 protsenti.

Euroopa Komisjoni ja OECD eksperdid usuvad, et olukorda saab parandada,  julgustades lapsi tervislikke harjumusi omaks võtma.

Praegu on iga seitsmes laps euroliidus ülekaaluline ning olukord halveneb. Vaid iga viies laps teeb regulaarselt trenni, kõige drastilisemalt väheneb füüsiline aktiivsus 11-15 eluaasta vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles