Eesti Energia: rikete parandamine võib võtta kuni kolm päeva

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti Energia teatel on rikete parandamine praeguse ilmaga keeruline ja raskemates oludes võib elektrivarustuse taastamisega minna isegi kolm päeva.

«Kohati on teedel isegi üle poolemeetrine lumekate, elektriliinide koridorid on tehnika ja inimeste jaoks raskesti läbitavad. Mõnede rikete leidmiseks ja parandamiseks tuleb elektrikutel läbida kilomeetrite viisi metsa,» kirjeldas olukorda Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne ja lisas, et raskemate rikete puhul tuleb elektriliinid uuesti üles ehitada ning see võtab rohkem jõudu ja aega.

Kõige kauem võib elektrivarustuse taastamine viibida Harjumaal Loksa, Kose ja Raasiku piirkonnas, Lääne-Virumaal Vihula, Haljala, Viru-Nigula, Kunda ja Kadrina piirkonnas ning Ida-Virumaal Aseri, Mäetaguse, Iisaku, Purtse ja Kohtla kandis. Neis piirkondades võib madalpingeliinidel elektrivarustuse taastamine võtta väga suure lume koguse tõttu kuni kolm päeva, üksikutes metsataludes isegi kuni nädala. Rikkeid on palju ka Tartu- ja Viljandimaal, kus võib samuti rikete likvideerimine üksikutes kohtades võtta päevi.

Esmajärjekorras taastab Jaotusvõrk elektrivarustuse elutähtsatel objektidel, haiglates ja hooldekodudes ning ühiskondlikult ja majanduslikult olulistel objektidel nagu lennuväljad, raudtee, mobiilsidemastid, looma- ja linnufarmid. Samuti kõrvaldatakse esmalt need rikked, kus vooluta klientide arv on suurem. Madalpingeliiniga elektrivõrku ühendatud üksikute tarbijate, näiteks metsatalude või suvilate rikete kõrvaldamine võib kesta kuni nädala sõltuvalt rikke iseloomust ja raskusastmest.

Kokku tegeleb kella üheksase seisuga katkestuste likvideerimisega ligi 40 brigaadi, rikete hüppelise suurenemis puhul on valmis veel 100 meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles