Pilt: mädanev kapsavaru restorani külmkapis

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mädanevad kapsad ühe Oslo restorani külmikus.
Mädanevad kapsad ühe Oslo restorani külmikus. Foto: Norra toiduamet/VG

Norra toiduamet on võtnud piiramisrõngasse Oslo kõige hullemad toidukohad ja avastanud kontrollide käigus räpaseid kööke, illegaalse liha peidikuid ja muud reeglitele mittevastavat.

Sel aastal on amet Norra pealinnas sulgenud 17 toidukohta, 11 asutust on saanud ettekirjutuse teha põhjalik puhastus 24 tunni jooksul, kaks ettevõtet on saanud tegutsemiskeelu ning 24 firmat on saanud müügikeelu või on osa toiduainetest arestitud, peamiselt on see puudutanud liha, vahendas VG Nett.

Paljud taolistest toidukohtadest pakuvad kehakinnitust odavalt, omanikud vahetuvad tihti, nad on registreeritud kui välismaised ettevõtted ning nad ei kuulu ühtegi ketti.

«Kehva hügieeniga on probleeme palju. Selle põhjuseks on nii halvad teadmised kui ka vähene haridus toiduhügieeni alal. Osal pole ka tahtmist õppida, kuidas tõsiselt tegutseda,» kommenteeris Gry Holmbakken toiduametist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles