20 riiki külastanud saarlanna jõudis lõpuks koju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraalia supelrand Gold Coast.
Austraalia supelrand Gold Coast. Foto: Enn Hallik/Pärnu Postimees

Marika Tamm alustas 2008. aasta septembris koos sõbraga reisi, jätkates pärast kuuendat kuud üksipäini, ja jõudis nädala eest koju tagasi.

Kokku oli ta ära kaks aastat ja kolm kuud, külastades selle aja jooksul 20 riiki, kirjutas Saarte Hääl.

«Sellist kogemust ma soovitaksin kõigile – ükskõik kui kauaks siis võimalik minna on, sest see avardab maailmapilti ning tekib arusaam ja inspiratsioon, kui erinevatel viisidel ja kvaliteediga on võimalik oma elu elada,» rääkis 34-aastane Marika Tamm.

Esialgu oli naisel plaanis rännata läbi Lähis-Ida, Aasia, Okeaania ning siis koju tagasi tulla, kuid pärast aastat plaanid muutusid ning ta rändas ka Lõuna-Ameerikas. Marika käis Türgis, Süürias, Iraanis, Omaanis, Araabia Ühendemiraatides, Indias, Tais, Laoses, Kambodžas, Vietnamis, Indoneesias, Austraalias, Uus-Meremaal, Tongal, Paapua Uus-Guineas, Ecuadoris, Peruus, Boliivias, Kolumbias, Indoneesias ja ka Ameerika Ühendriikides.

«Põhiliselt õppisin iseennast paremini või pigem võib öelda väga hästi tundma ja minu väärtushinnangute süsteem muutus 180 kraadi ning õppisin elama põhimõtte järgi, et ei ole halbu ja häid asju ja olukordi, vaid asjad on nii, nagu nad on,» rääkis Marika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles