Libatöö veebilehel meelitatakse hõlptulu teenima

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutierialad on mitu aastat olnud kutsekoolides eriti menukad.
Arvutierialad on mitu aastat olnud kutsekoolides eriti menukad. Foto: SCANPIX

Internetiavarustes leidub erinevaid veebikülgi, kus pakutakse võimalust näiteks kodus põhimõtteliselt internetis istumise eest raha teenida.

Saarte Hääle toimetusele vihjati veebiküljest, kus reklaamib end keegi Liza Munonn Kuressaarest ja kirjeldab, millise suurepärase rahateenimisvõimalusega tegemist on. Tema nime googeldades leiab aga hõlpsasti andmeid, et samanimeline tegelane esineb täpselt sama jutuga peale Eesti ka teiste riikide kodanikuna.

Politsei kinnitusel kuulub selline tööpakkumine interneti enamlevinud petuskeemide hulka. Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Hedy Tammelehe sõnul kirjutatakse sarnasest petuskeemist näiteks veebilehel www.consumer.ee järgmist: «Sageli pakutakse internetis võimalust teenida kodus töötades suuri summasid. Antud skeemi konksuks on teiepoolne ettemaks materjalikulude katmiseks või töösaladuse teada saamiseks. Peale rahasaatmist võite küll saada tööks vajalikud materjalid, kuid tehtud töö eest tõenäoliselt tasu ei saa. Tööpakkumisi, kus küsitakse teiepoolset ettemaksu, tasuks vältida.»

«Üldine moraal on ikkagi see, et tasuta lõunaid pole olemas,» kinnitas Tammeleht Saarte Häälele. Eriti ettevaatlik tasub tema sõnul olla selliste tööpakkumiste puhul, kus inimestel palutakse edastada oma isiku- ja krediitkaardiandmeid.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles