Ida-Virumaal edestab Martini Asti Sovetskojet

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahuvein.
Vahuvein. Foto: SCANPIX

Ida-Virumaa nelja Selveri müügitulemused näitavad, et aastavahetuse populaarseim jook on Martini Asti, seevastu Sovetskoje vahuvein edetabelitesse ei mahu.

Aasta viimase nädala müüduimad tooted Ida-Virumaal on kilepiim, Martini Asti vahuvein, seapraad, jahutatud broiler, klementiin, lõhe kalamari, forell, Viru Valge viin ja Presidendi kohv.

Selveri avalike suhete juht Annika Vilu tõdes, et Ida-Virumaa aastavahetuse eelsed müügid on pühadekesksed, sest 31. detsembril toimub venelase jaoks aasta tähtsaim pidu. Ürituseks valmistutakse pikalt – koostatakse menüü, varutakse paremat toidukraami ning söögid valmistatakse ise. Kuusk tuuakse tuppa viimasel nädalal, samuti tehakse näärideks kinke.

Virulase aastavahetuse laud on Viru sõnul  rikkalik, seda olenemata pere rahalistest võimalustest. Peolauale jõuavad sealiha, punane kala, broiler, kalamari ning erinevad salatid. Magusad road küpsetab perenaine ise, keeksid martsipani ja pähklitega on venelaste seas eriti populaarsed.

Nii eestlased kui venelased ostavad jõulukuul ühtviisi palju mandariine. Aastavahetuse joogiks on ootuspäraselt vahuvein.  Ida-Virumaal on ülekaalukalt populaarseim Martini Asti, aga ka Törley ja Cinzano. «Pisut ehk üllatuslikult mahtus Sovetskoje vahuvein vaid ühe Ida-Virumaal asuva kaupluse 30 ostetuima toote sekka, samas kui Martini Asti on hetkel üks müüdavamaid kaupu,« lausus Vilu.

Viina ostetakse Ida-Virumaal pisut vähem kui mujal Eestis, ilmselt on põhjuseks Venemaa lähedus ning võimalus sealt kangemat napsu tuua. Ida-Viru kauplustest ostetakse peamiselt Liviko Viru Valget ja Laua viina. Õlut juuakse Ida-Virumaal vähem kui mujal Eestis, pigem ostetakse vahuveini, konjakit ja brändit.  

Narva kaupluste käivet mõjutavad Vilu sõnutsi suuresti ka vene turistid, kellel on kindlad ostueelistused. Venelane ostab Eestist kaasa Kalevi šokolaadi, Narva silmu, Gruusia veini, sealiha ning punast kala, hetkel ka kallimaid vahuveine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles