Euro stardikomplekte tuuakse pankadesse tagasi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euro stardikomplektid.
Euro stardikomplektid. Foto: Toomas Huik.

Inimesed toovad panka tagasi euromüntide stardikomplekte, et neid pabereurode vastu vahetada. Tuleb aga arvestada, et müntide paberrahaks vahetamisel tuleb maksta teenustasu, mistõttu oleks mõistlikum euromündid kaubandusvõrgus ära kasutada.

«Oleme täheldanud, et palju tuuakse tagasi euromüntide stardikomplekte, et neid paberraha vastu vahetada,» tõdes Swedbanki jaepanganduse direktor Ulla Ilisson.

Ta kinnitas, et selleks ei ole mingit tarvidust, sest nende müntide eest saab kaupluses tasuda ning müntide ringlusesse laskmine aitabki kiiremini ja sujuvamalt uuele rahale üle minna. «Paralleelkäibe periood kehtib kuni 14. jaanuarini ning kroonidega saab maksta ka kaupluses, seega jaanuari keskpaigani ei ole otsest vajadust kroone eurodeks ümber vahetada,» selgitas Ilisson.

SEB avalike suhete juht Silver Vohu lausus, et pangas ei ole massilist avamata stardikomplektide paberrahaks vahetamist täheldatud, kuid euromünte tuuakse juba panka küll.

«See ei ole  küll probleem, aga mõistlikuks seda pidada ei saa, sest müntide paberrahaks vahetamisel küsib pank teenustasu,» lausus Vohu. SEBs on teenustasu 5 protsenti summalt.

Sampo panga personaal- ja jaepanganduse direktor Tõnu Vanajuur tõdes, et üksikud stardipakettide paberrahaks vahetajaid on ka nende pangas, kuid mingit buumi ei ole olnud. «Praegu näeme ikka rohkem kroonide eurodeks vahetamist,» kinnitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles