Enamik turumüüjaid on euro saabumisega kohanenud

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti jaama turu müüja.
Balti jaama turu müüja. Foto: Tarbija24

Kuigi enamik turumüüjaid on paaripäevase kauplemise järel juba väga hästi kahe erineva rahaga kohanenud, võib ette tulla siiski ka selliseid juhtumeid, kui müüja eurodega arveldamisel hätta jääb.


Näiteks Tallinnas Balti jaama turul hapukapsaid ja adžikat müüv muhe vanapapi küsis purgi adžika eest 25 krooni. Avaldades soovi maksta eurodes, oskas müüja summat öelda ainult kroonides. Õnneks tuli papile appi kõrvalleti müüjanna, kes kärmesti kalkulaatoril 25 krooni eurodeks ümber arvutas. Saanud purgi terava möksi eest 1.60 eurot, läks vanahärra raha kontrollimiseks naabri juurde, kes kinnitas, et kõik on täpselt õige.

Enamik müüjaid on siiski juba paaripäevase kauplemise järel vaikselt kohanema hakanud. Tallinna keskturu juustumüüja Tiiu ütles, et enamik oste tehakse siiski veel kroonides. Samas arvas müüja, et ehk pärast pensionipäeva hakatakse ostmisel ka rohkem eurosid kasutama.

Sülitades kolm korda üle õla möönis naine, et õnneks pole tal selliseid keerulisemaid arvutusi veel ette tulnud, kus inimene oleks ostnud kroonidega ja soovinud tagasi saadavat raha eurodes.

Kui jaama turul küsitakse kauba eest tasu esmalt enamasti kroonides ning ka hinnad on suurelt pigem kroonides välja toodud, siis Tallinna keskturul on hinnad valdavalt eurodes näidatud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles