Üks küsimus: kas eelmise aasta kasutamata puhkusepäevi ei saa enam välja võtta?

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratsioon: Tööinspektsioon

Tarbija24 avaldab igal nädalal ühe tööinspektsiooni juristidele esitatud küsimuse ning ka inspektsiooni selgituse antud teemal. Seekordne probleem puudutab varem välja võtmata jäänud puhkusepäevade kasutamist.

Küsimus

Asusin tööle 15.03.2010 ja praeguse seisuga olen ära kasutanud 14 puhkusepäeva. Nüüd peame tegema selle aasta puhkuseplaani (28 puhkusepäeva). Kas aastast 2010 kasutamata puhkusepäevi enam kasutada ei saa? Tööandja väitel on mul kõik eelmise aasta puhkusepäevad ära kasutatud, kuigi minu arvutuste kohaselt see nii ei ole.

Vastab tööinspektor-jurist Ann Tiitson

Töölepingu seaduse kohaselt aegub põhipuhkuse nõue aasta jooksul selle kalendriaasta lõppemisest, mille eest puhkust arvestatakse.

2010 aasta eest oli teil õigus saada puhkust perioodi 15 märts – 31 detsember eest, see on kümme kuud. Kuna iga kuu annab 2,33 puhkusepäeva, siis 2010 aasta puhkus oli teil 23 päeva.

Nii on teil eelmisest aastast saamata 9 päeva puhkust ja need puhkusepäevad aeguvad järgmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles