Politsei hoiatab reisitšekipettuse eest

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Postimees.ee

Politseile on viimastel nädalatel teatatud mitmest juhtumist, kus inimestele on tasutud võltsitud reisitšekkidega ning palutud neid vahetada sularahaks ja osa summast tagasi saata.

Põhja prefektuuri on pöördunud mitu inimest, kellelt on e-kirja teel palutud tasu eest luba kasutada plakatil nende fotot, mis on leitud mõnest sotsiaalvõrgustikust. Foto omanikule pakuti autoritasu 200 eurot iga foto eest.

Põhja prefektuuri majanduskuritegude talituse politseikapten Rocco Otsa sõnul palusid kirjade saatjad pildi kasutamiseks nõusolekut andnud inimestelt kontaktandmeid, et posti teel edastada reisitšekid.

«Tšeki saanud inimene pidi selle ise kohalikus pangas või rahavahetuspunktis sularahaks vahetama ning lubatud summast ülejäänu tagastama kirjas märgitud aadressile,» selgitas Ots.

«Politseile on teada juhtum, kus inimene sai 3000 euro väärtuses tšekke ning pidi kelmidele tagastama 2600 eurot, kuna lubatud tasu kahe pildi kasutamise eest oli 400 eurot. Samuti on teada juhtum, kus inimesele pakuti tööd, mille eest tasuti samuti võltstšekkidega,» kirjeldas Rocco Ots erinevaid petuskeeme.

Siinkohal paneb politsei inimestele südamele, et kindlasti ei tohiks minna selliste kahtlaste pakkumistega kaasa.

«Selliselt võib pahaaimamatult tšekkide sularahaks vahetajast endast saada vastu tahtmist õigusrikkuja. Samuti tuleb eirata ka tööpakkumisi, mille eest tasutakse raha asemele reisitšekkidega ega sõlmita töölepingut,» hoiatas politseikapten Ots.

Politsei palub kõigil, kes on eeltoodud petuskeemide ohvriks langenud ning omavad nimetatud reisitšekke, teavitada sellest abi saamiseks politseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles