Sõbrapäev on ka rahvusvaheline kondoomipäev

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: EHPV

14. veebruaril  tähistatakse AIDS Healthcare Foundation’i (AHF) algatusel üle maailma rahvusvahelist kondoomipäeva.  Eestis toimuvad sel puhul HIV-positiivsete võrgustiku ja vabatahtlike eestvedamisel erinevad teavitus-  ja tasuta kondoomide jagamise üritused.

Kondoomipäeva tähistamine eelkõige valentinipäevana tuntud 14.veebruaril ühendab arumunute rõõmu vastutusega -  igaüks vastutab nii iseenda kui oma lähedaste tervise eest.

«Armasta ennast, armasta oma partnerit, kasuta kondoomi!»  juhtmõtte all toimuvad Tallinnas, Tartus, Kohtla-Järvel ja Narvas noortele mõeldud seminarid kondoomide kättesaadavuse ja õige kasutamise teemal.

Samuti jagavad vabatahtlikud kondoome kaubanduskeskustes, linnaväljakutel, baarides ja ööklubides ning riskirühmadele süstlavahetuspunktide ja AIDSi anonüümsete kabinettide kaudu.

Ühtlasi valmis näitleja Margus Prangeli osavõtul kondoomide kättesaadavusele tähelepanu juhtiv videoklipp, mida hakatakse levitama internetis ja sotsiaalvõrgustike kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles