Ilves: siseturism on meie eksport

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Pärnumaa väljapanku ees.
President Pärnumaa väljapanku ees. Foto: Toomas Huik

President Toomas Hendrik Ilves ütles turismimessi Tourest avades, et turism on oluline osa majandusest ja siseturism annab suure panuse eksporti.


See, et turismimessil on nii palju eksponente - ligi 500, annab presidendi sõnul usku, et majandus on hakanud kosuma. 20 aastat Touresti ajalugu on terve põlvkonna jagu turismi arengut, lisas ta.

President mainis muu hulgas, et Estonian Air võiks olla sarnaselt Tallinkiga Läänemeremaade suurim transpordifirma oma sektoris. «See pole üldse võimatu ülesanne,» nentis ta. Sest oluline on, kui mugavalt inimesed Eestisse ja siit välja saavad.

Pärast seda, kui oli ära kuulanud Rakvere punklaulukoori meeloluka esinemise, suunduski president koos abikaasa Evelin Ilvesega teise halli koondnimetusega «Puhka Eestis», kus olid esindatud pea kõik Eesti maakonnad oma parimate puhkekeskuste ja vaatamisväärsustega.

Presidendipaar mekkis Hiiumaal Kassari kadakate vahel kasvanud lammast, peatus Iloni Imedemaa väljapaneku juures ja uudistas lumel käimise räätsasid. Näitusel osalevad maakonnad olid varmad pakkuma ja tutvustama kõike, mis neid reklaamib.

Siseturism on viimasel ajal Eestis taas kasvama hakanud ja eelolev suvi tõotab väga aktiivne tulla.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles