Ryanair kehtestab järjekordse lisatasu

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ryanairi reisija.
Ryanairi reisija. Foto: AFP/SCANPIX,

Euroopa suurim odavlennufirma Ryanair teatas eile, et kehtestab 4. aprillist igale reisijale 2 euro suuruse lisatasu, katmaks hilinenud või ärajäänud lendudest tulenevate hüvitiste maksmise kulusid.


Ryanairil on enda väitel viimase aasta jooksul tekkinud üle 100 miljoni euro kulusid lendude hilinemise ja tühistamise tõttu ning teistest väljaminekutest, mille on põhjustanud suuresti lennufirma kontrolli alt väljas olevad tegurid, vahendab EUbusiness.

Nende tegurite seas on näiteks Islandi tuhakriis, lennudišpetserite streigid ning lennujaamade sulgemine talviste ilmaolude tõttu.

«On kahtlemata ebaõiglane, et lennufirmad peavad tagama reisijatele söögi ja majutuse (mõnedel juhtudel terveteks päevadeks ja nädalateks), lihtsalt kuna valitsused sulgevad oma õhuruumi või lennudišpetserid kõnnivad töökohalt minema või ebapädevad lennujaamad ei suuda oma maandumisradasid lumest puhtaks teha,» teatas Ryanair.

«Ehkki me kahetseme selle tasu kehtestamist, peavad erakorralised kulud, mille on meile tekitanud viivitused ja tühistamised nende diskrimineerivate regulatsioonide alusel, katma reisijad.»

Ryanair ütles, et vähendab lisatasu või kaotab selle juhul, kui EL muudab reisijatele hüvitise maksmise reegleid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles