Tervisesõbraks sai Arnold Rüütel ja tervisedendajaks Tiiu Härm

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiiu Härm suitsetajaid nõustamas.
Tiiu Härm suitsetajaid nõustamas. Foto: Mihkel Maripuu

Tervisedenduse praktikutest ja teaduritest koosnev Eesti Tervisedenduse Ühing tunnustas tänasel maailma tervisepäeval president Arnold Rüütlit ja arst Tiiu Härmi, kes on oma tegevusega tähtsustanud rahva tervist.


Aasta tervisesõber on Arnold Rüütel, keda hinnati kui tervislikkuse võrdkuju, aktiivset kepikõndijat ja selle tervisespordiala propageerijat. Hindajad leidsid, et eaka inimesena on president Rüütel väga vitaalne ja heaks eeskujuks kogu Eesti rahvale.

Arnold Rüütel on 82-aastane, oma ea kohta väga heas vormis ja tervislikke eluviise viljelev president. Tema enda sõnul on ta hea vormi saladuseks tervislikult toitumine. Samas on ta ka rõhutanud, et peale heade geenide ja tervisliku toitumise pole ta kunagi meelemürke tarbinud ning šampanjaklaasi tõstab vaid sümboolseks toostiks.

Aasta tervisedendajaks valiti arst Tiiu Härm, kes on tuntud paljude aastate vältel kogu Eestis seoses tervist edendavate haiglate liikumise võrgustiku loojana ja selle edasiarendajana rahvusvahelisel tasandil.

Tiiu Härm on aktiivne suitsetamise vastu võitleja, ta on loonud laiaulatusliku suitsetamisest loobumise nõustajate võrgustiku ja sellealase koolitussüsteemi, kaasates sellesse ka perearste.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles