Spordiarst: doping on suurem probleem harrastajate seas

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingu tarvitamine on tõsime probleem ka harrastajate seas.
Dopingu tarvitamine on tõsime probleem ka harrastajate seas. Foto: SCANPIX

Spordiarst Mihkel Mardna tunnistas täna raadioeetris kõneldes, et tippspordis on dopingu kasutamine oluline teema, kuid hoopis tõsisem on asi tavaliste harrastajate seas.

«Dopinguprobleem on tippspordis oluline teema ja sellega tegeletakse, kuid kui me vaatame laiemas spektris keelatud või siis dopingainete nimekirja kuuluvate ainete kasutamist, siis kindlasti ei ole tippsport see number üks koht, kus seda tarvitatakse,» ütles Mardna Vikerraadiole antud telefoniintervjuus.

Harrastusportlaste seas leviva «sodi sissesöömisega» tuleks tohtri hinnangul ka tõsisemalt tegeleda, sest dopingainetega kaasnevad ka terviseriskid ja infot ainete kohta saadakse sõpradelt-tuttavatelt.

Mardna sõnul pole ka võimatu see, et aastate pärast on meil dopingainete tarvitamise tõttu hulk krooniliste haigustega patsiente, kes on riigi tervishoiule koormaks.

Patsiente, kes on sarnaste ainete tarvitamise tõttu tervisega kimpus, leidub praegugi ja arsti sõnul sugugi mitte üks või kaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles