Ostjate silme eest peidetud sigaretid pidurdavad suitsetajate järelkasvu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsupakid.
Suitsupakid. Foto: Toomas Huik

Mullu jaanuarist olid Norra poed sunnitud sigaretid ostjate silme eest kappidesse peitma, tänaseks on valmis raport, mille järgi on see samm vähendanud nii-öelda suitsetajate järelkasvu.

Raporti järgi arvab enamik norralastest, et sigarettide ostjate silme alt ära paigutamine on tõhus meetod hoidmaks ära uute suitsetajate lisandumist ning seda eriti noorte seas. Arvamust toetab ka statistika, mille järgi on suitsetamine Norras vähenenud eelkõige nooremas vanuserühmas, vahendas Aftenposten.

Samas ilmnes raportist, et igapäevastel suitsetajatel pole vahet, kas sigaretid on letil nähtavad või peidetud. Sigarettide ostmine on nende jaoks ettekavatsetud ja rutiinne tegevus, mida sarnased muudatused ei häiri.

Igapäevasuitsetajate suhtumisest hoolimata osutab raport, et uus kord täidab oma eesmärki. Peamiseks sihiks oligi ennetada suitsetama hakkamist ja kergendada nende suitsetajate elu, kes proovivad maha jätta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles