Tallinna lennujaama turvatöötaja kiikas naise seeliku alla

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakontroll lennujaamas.
Turvakontroll lennujaamas. Foto: SCANPIX

Tavalise reisija isiklike asjade kontrolli käigus vaatasid Tallinna lennujaama turvatöötajad kõigi ümbritsevate silme all ühele naisele ka seeliku alla.


Intsidendi ohvriks langenud Irina Šibleri sõnul vaatas naisturvatöötja kahel korral tema miniseeliku alla – korra eest- ja siis tagantpoolt, kirjutab MK-Estonia. Lennujaama juhtkond vabandas naise ees ja põhjendas juhtunut turvareeglitega. Naine pole selle selgitusega rahul.

Londoni lennukile läinud naine läbis metallidetektori probleemideta ja värav ei hakanud piiksuma. Sellele vaatamata otsustas turvatöötaja tema isiklikud asjad põhjalikult läbi vaadata.

«Algul ma ei saanud arugi, et see oli naine, kes mu keha läbi kompama asus. Äkki, täiesti oodamatult tõstis ta mu seelikusaba üles kuni taljeni välja ja lasi siis alla. Seejärel käskis mul selja keerata ja kordas sama protseduuri. Olin sellest täiesti šokis,» rääkis reisija.

Pärast seda, kui naine oli avaldanud protesti selle üle, et taoline läbivaatus toimus kõigi silme all, tiriti ta eraldi ruumi, kus kogu protsess uuesti kordus. «Reisin pidevalt maailmas ringi, aga sellist alandust pole kusagil üle elama pidanud,» nentis ta. Hiljem sai Šibler teada ka teda ahistanud naise nime. See oli Irina Ivanova..

Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov selgitas MK-Estoniale, et ohutu lendamise tagamiseks tulebki turvakontrolli põhjalikult teha. «Me ei saa Euroopa parlamendi kehtestatud rangeid turvareegleid kuidagi pehmendada ja seda ei saa teha ka kontrolli korraldav G4S,» sõnas ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles