Patsientide ühing: Keila haigla on kõige halvemas kirjas

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Priit Simson.

Eesti patsientide esindusühingu poole on kaebustega pöördutud kõige rohkem hooldushaiglatest ja hooldekodudest, eriti aga Keila haiglast, ütles esindusühingu juht Marika Kabal.

Kabalile tuli üllatusena, et inimesed julgesid eile ETV saates «Pealtnägija» Keila haigla ja seal töötava doktor Andres Periga seotud muredest rääkida, kuna tavaliselt kardavad inimesed arstide ründavat ja ennastõigustavat reaktsiooni, vahendab ERR Uudised.

Esindusühing on saanud palju kaebusi seoses hooldushaiglate patsientide ohjeldamisega, sealhulgas kinnisidumise ja rahustite manustamisega, tihti ei vahetata õigeaegselt ka patsientide mähkmeid ning haruldased ei ole olukorrad, kus haiget ei ole voodis pööratud ning tal tekivad lamatised.

«Ka teistest haiglatest või hooldekodudest on selliseid signaale tulnud, aga Keila haigla on tõesti kõige halvemas kirjas,» rõhutas Kabal.

Patsientide ühingu juht ei suuda enda sõnul ette kujutada, kuidas saab doktor Peri üldse oma ametikohal edasi olla ning avaldas samas lootust, et Peri ei tööta seal enam kaua.

Postimees.ee ootab hooldushaiglatega kokku puutunud inimeste arvamusi selle loo kommentaaridesse. Kui teil on jutustada mõni pikem lugu ega soovi seda kommentaariumis teha, siis ootame teie e-kirju aadressil madis.filippov@postimees.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles