Figuurisõbrad jagavad emadepäevaks koogiretsepte
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Figuurisõbrad soovitavad pühapäeval emasid üllatada maitsvate, kuid samas kergete maiustega. Allpool kolm koogiretsepti, mis peaksid selleks puhuks hästi sobima.
Küpsise kodujuustukook
Vormi määrimiseks:
1 tl vedelat margariini
Põhi:
80 g küpsist
50 g väherasvast margariini
Täidis:
100 ml 12% Creme Vanilla vahustatavat vaniljekastet
1 muna
200 g rasvata kodujuustu
250 g rasvata pakikohupiima
2 sl tärklist
2 tl vaniljesuhkrut
2,5 sl suhkrut
50 ml sidrunimahla
- Määri ümmarguse lahtikäiva küpsetusvormi (Ø 24 cm) küljed margariiniga ja pane põhja küpsetuspaber.
- Purusta küpsised ja sega margariiniga ning suru ühtlaselt vormi põhja.
- Vahusta vaniljekaste, lisa vahustamise käigus juurde muna, kodujuust ja kohupiim. Sega hulka tärklis, maitsesta vaniljesuhkru, suhkru ja sidrunimahlaga.
- Vala segu küpsisepõhjale ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175º C juures umbes 45 minutit või kuni kook on pealt kuldpruun.
- Serveeri jahtunult.
Kerge vaarika-šokolaaditort
Põhi:
1 kolmekihiline tordipõhi (400 g)
Niisutamiseks:
2 dl õunamahla
1 spl sidrunimahla
½ dl vett
Täidis 1
300 g vaarikaid
Täidis 2 (vaniljevaht):
1 pakk Flora Crème Vanilla – vahustatavat vaniljekastet
Täidis 3:
½ ülalmainitust vaniljevahust
250 g rasvata kohupiima
2 sl lahustuvat kakaopulbrit
Kaunistuseks:
Kas poolitatud viinamarju, ananassitükke, kookoshelbeid, mandlilaaste, piparmündi- või sidrunmelissi lehti, riivitud šokolaadi vms omal valikul.
- Eemalda tordipõhjad teineteisest. Sega niisutamiseks õuna- ja sidrunimahl ja vesi, niisuta koogipõhjad korralikult.
- Aseta 1 niisutatud koogipõhi ettevaatlikult serveerimisvaagnale. Pane peale marjad.
- Kata teise niisutatud koogipõhjaga.
- Vahusta vaniljekaste ja pane lusikaga 1/2 vahust koogipõhjale.
- Aseta peale kolmas koogipõhi.
- Lisa ülejäänud vaniljekastmele kohupiim ja kakao. Vahusta kuni ained korralikult segunevad. Kata sellega kook pealt ja külgedelt .
- Aseta külmkappi vähemalt tunniks. Kaunista enne serveerimist.
Nõuanne!
Lõika kaunistamata kook parajateks tükkideks ja kaunista iga tükk eraldi.
Ahvatleva maitse ja lõhna saad lisades täidisesse 1 tl rummiessentsi.
Šokolaadikoogipõhjale sobib täidiseks ka purustatud banaan ja puding.
Pirnikeeks
2 pirni
100 ml sidrunimahla
1 tükk kaneelikoort
140 g väherasvast margariini
160 g suhkrut
mõni tilk vedelat suhkruasendajat
1 tl vaniljesuhkrut
4 muna
300 g jahu
2 tl küpsetuspulbrit
40 g kaerahelbeid
- Tükelda pirnid, kuumuta koos sidrunimahla ja kaneelikoorega keemiseni. Lase jahtuda.
- Vahusta margariin suhkruga, lisa suhkruasendaja ja vaniljesuhkur, hõõru ükshaaval juurde munad. Sega taigna hulka küpsetuspulbriga segatud jahu ja kaerahelbed.
- Võta kaneelikoor pirnivedelikust välja, tõsta pirnid koos vedelikuga taigna hulka, sega hästi läbi. Tõsta taigen küpsetuspaberiga kaetud 26 cm pikkusesse keeksivormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 175 kraadi juures 70 minutit.