Tarbijakaitse avastas kaks lubatust vähem bensiini väljastanud tanklat

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitse avastas kaks tanklat, kust väljastati vähem kütust kui lubatud.
Tarbijakaitse avastas kaks tanklat, kust väljastati vähem kütust kui lubatud. Foto: SCANPIX

Aprillis kontrollis tarbijakaitseamet kütusetanklates vedelkütuse väljastatava koguse mõõtmist ning kontrolli käigus tuvastati kaks tanklat, milles väljastati lubatust vähem bensiini – Euro Oil AS Aegviidu tankla ja AS Monoleni tankla Rae vallas Venekülas.


Mõlema tankla kütusemõõturid olid nõuetekohaselt taadeldud (taatluslabori poolt plommitud). Nimetatud kahele kütusemüüjale esitati nädalapikkune tähtajaline nõue puuduse kõrvaldamiseks. Tänaseks on puudused kõrvaldatud.

Tarbijakaitseamet kontrollis vedelkütuste mahumõõtmisi 13 erinevas kütusetanklas Tallinnas ja Harjumaal ning ühes Järvamaal asuvas tanklas.

Parimad mõõdetavad tulemused, see tähendab, et väljastati rohkem kui tankuri lugem näitas, esinesid Neste Eesti AS Laagna tee tanklas Tallinnas (bensiinil 95), Eesti Statoil AS Mahtra 29 tanklas Tallinnas (bensiinidel 95 ja 95 Ultima) ning Keva AS Ülejõe tanklas Keila linnas Harjumaal (bensiinil 95).

Samuti väljastasid tankurid normi piires bensiini järgmistes tanklates: Sevenoil EST OÜ Märjandi tankla Järvamaal, Reinoil OÜ Loksa linnas, Lukoil Eesti AS Pildikülas Rae vallas, Eesti Statoil AS Tammsaare tee 111 Tallinnas, Alexela Oil AS Ehitajate tee 101 Tallinnas, AS Krooning Paldiski mnt 229c Tallinnas, Mokter AS ja Olerex AS Saue linnas.

Edaspidi on plaanis jätkata mahumõõtmisi teistes Eestimaa piirkondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles