Pevkurini ei jõudnud kaebusi Keila hooldushaiglast

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keila haigla.
Keila haigla. Foto: Mihkel Maripuu

Sotsiaalminister Hanno Pevkur tunnistas intervjuus ETV saatele «Pealtnägija», et kahetsusväärselt ei jõudnud temani kaebusi Keila hooldushaiglas valitsenud olukorrast.

Pevkuri sõnul on ta oma natukene rohkem kui kaheaastase ministriperioodi jooksul kaks korda käinud Keila kliinikus, kuid tegelik olukord toona ei ilmnenud, vahendas ERR Uudised.

«Ma rääkisin mõnede patsientidega, kuid muresid ei avaldunud,» nentis Pevkur. «Keegi ei sosistanud, mis puudutab ravi poolt, kuid loomulikult hakkas mulle silma hoone seis ja see, et seal on vaja kiiret parandamist».

Pevkur tõdes, et Keila hooldushaigla juhtumitest kuuldes oli tema reaktsioon ebameeldiv. «Loomulikult, iga haigla töötaja on ju ühel või teisel moel patsientidele abistajaks ja kui haigla ühe osakonna juhataja käitub patsientide hinnangul nii, et neile on tekitatud füüsiliselt või vaimselt mingisuguseid traumasid, siis loomulikult see paneb mõtlema ja paneb tundma, et midagi järelikult ei ole õigesti,» ütles minister.

See, et pärast esimeste juhtumite ilmnemist tuli välja veel hulk juhtumeid, näitab Pevkuri hinnangul seda, et selle osakonna töö vajas ümberkorraldamist.

«Ja me teame, et Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatus on konkreetse vastutava isiku (kliiniku juht Andres Peri - toimetus) tänaseks ametist vabastanud ja kuulutanud välja ka konkursi viieaastaseks perioodiks sinna õige inimese leidmiseks. Ma väga loodan, et see konkurss on edukas, et sinna tuleb häid pakkumisi ja südamega tööd tegevat inimest ootab see maja kindlasti,» ütles Pevkur.

Täna avaldati regionaalhaigla sisejuurdluse tulemused, milles PERHi juhtkond tunnistas vigu Keila hooldusravihaiglas, vabandas patsientide ees ja tegi väidetava altkäemaksujuhtumi kohta avalduse politseisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles