Elisa hakkab piirama m-interneti tippkasutajate andmesidekiirust

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tarbija24

Elisa m-interneti kliente võivad oodata andmeside kiiruspiirangud, kui nad kasutavad mobiilset internetti näiteks illegaalsete filmide allalaadimiseks.

Elisa suhtekorraldusjuhi Marika Raiski sõnul on firma juba varasemalt oma kliente teavitanud sellest, et mobiilne internet ei sobi tegevusteks, millega kaasnevad suuremahulised ja pidevad andmesidesessioonid.

«Valdav osa klientidest kasutab teenust eesmärgipäraselt, kuid on ka üksikuid kliente, kes kasutavad mobiilset internetti ebamõistlikes kogustes, pärssides kõikide ülejäänud klientide normaalset andmesidekasutust,» selgitas ta.

Seetõttu võtab Elisa endale õiguse kehtestada vajadusel kiirusepiirang üksikutele klientidele, kes häirivad teiste klientide mobiilse interneti kasutust.

«Teisi kliente häirivaks kasutusviisiks loeme olukorda, kus klient kasutab mobiilset internetti eelkõige tegevusteks, milleks see pole ette nähtud. Siia alla jääb näiteks Torrentiga illegaalsete filmide allatõmbamine,» ütles Raiski.

Kiirusepiirangu kehtestamist kaalub firma juhul, kui klient on ühe kuu jooksul kasutanud mobiilset internetti suuremas mahus kui 50 gigabaiti.

Suhtekorraldusjuht rõhutas aga, et piirang kehtestatakse vaid juhul, kui seda on tõesti vaja. «Kui klient kasutab andmemahtusid päeval või öötundidel, mil koormus võrgule on väike või siis tugijaama all, kus pole teisi kasutajaid ning ta ei häiri oma tegevusega ülejäänud antud piirkonna kliente, siis me ei näe põhjust piirangute seadmiseks.»

Enne piirangute seadmist saab klient SMSi, kui ta oma käitumist korrigeerib, piirangut ei rakendata. Kui hoiatus ei mõju, piiratakse kasutust kuni jooksva kuu lõpuni kiirusele 200 kbit/s allalaadimisel ja 50 kbit/s üleslaadimisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles