Mobiilifirmad alandavad juulis taas kohustuslikus korras hindu

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni digitaalarengu volinik Neelie Kroes.
Euroopa Komisjoni digitaalarengu volinik Neelie Kroes. Foto: SCANPIX

Euroopa rändlusmääruse järgi tuleb mobiilioperaatoritel alates 1. juulist taas hindu alandada, sama moodi on operaatorid hinnakärpeid teinud alates 2008. aasta augustist.

Juulist kehtima hakkavad eurotariifid on väljuva rändluskõne puhul maksimaalselt 35 eurosenti minut (ilma käibemaksuta) ning sissetuleva kõne puhul 11 eurosenti minut. Eelmisel aastal langesid hinnad vastavalt 39-le ja 15-le eurosendile.

Eesti operaatoritest on eesseisvatest hinnamuudatustest teada andnud EMT. Lisades eurotariifidele käibemaksu, on uuteks hindadeks väljahelistamisel 42 eurosenti minut ja vastuvõetava kõne puhul 13 senti. Hinnad kehtivad Euroopa majanduspiirkonda kuuluvates riikides.

Hinnapiirangud püsivad 2012. aasta suveni, mil rändlusmäärus aegub. Samas võib Euroopa Komisjoni digitaalarengu voliniku Neelie Kroesi hiljutistest sõnavõttudest järeldada, et hindade piiramisega on plaanis ka jätkata. Aastaks 2015 ei tohiks Euroopa majanduspiirkonna riikides enam kliendi jaoks olla suurt rahalist erinevust, kas kõne tehakse kodu- või välismaal.  

Ka uue määruse projektis tehtud ettepanekud järgivad sama suunda. Rändluskõnede hinnapiire peaks selle järgi aastate jooksul alandama väljaminevate kõnede puhul 20 eurosendini minut ja sissetulevate kõnede puhul 10 eurosendini minut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles