Reisikorraldaja Happy Travel lõpetab tegevuse

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Vähem kui kaks aastat Happy Traveli nimelise reisikorraldajana tegutsenud Suntravel AS on raske majandusliku olukorra tõttu sunnitud lähiajal tegevuse lõpetama.

Kanaaridele, Itaaliasse, Korfule, Montenegrosse ja Taisse reise korraldav ning teiste firmade päikesereise edasi müüv ettevõte alustas alles eelmise aasta kevadel.

«Usume siiralt, et päike ja reisimine on universaalsed ravimid igapäevarutiini ja stressi vastu. Leia võimalus aeg maha võtta, sest puhanud inimene on õnnelik inimene,» seisab Happy Traveli kodulehel firma tutvustuses.

Paraku on tänaseks selgunud, et niivõrd positiivse sõnumiga firmal ei lähe enam kuigi hästi. Täna Happy Traveliga ühendust võtnud ja ühe reisi kohta lisainfot küsinud Tarbija24.ee lugeja sai teada, et firma lõpetab tegevuse.

Firma tegevjuht Tiina Peterson kinnitas Tarbija24.ee'le, et see info vastab tõele. Millal firma täpselt tegevuse lõpetab, ei ole tema sõnul praegu veel selge.

Happy Traveli korraldatud reisid jäävad siiski alates 11. novembrist juba ära. Petersoni kinnitusel on kliente sellest juba teavitatud ja ostetud reiside eest makstud raha saavad nad tagasi.

Kas firma raskused on tingitud sellest, et inimesed reisivad vähem? «Ei, küsimus ei ole ju selles. Kliente on normaalselt,» märkis Peterson, kuid ei soovinud praeguse olukorra tagamaid täpsemalt kommenteerida.

Krediidiinfo andmetel oli Suntravel ASil 2. novembri seisuga 511 447 krooni suurune maksuvõlg.

Väikefirmadel eriti raske 

Nii Happy Traveli tegevjuht Tiina Peterson kui ka Tez Touri kommertsjuht Lea Kroonmann rääkisid sel kevadel venekeelsele nädalalehele Den za Dnjom, et Eestis on praegu liiga palju reisipakkumisi. Kroonmann märkis toona, et mõnikord juhtub sedagi, et firmad maksavad peale, et inimesed reisile läheks.

Ajaleht kirjutas, et väiksemaid reisifirmasid ähvardab lähiaastatel pankrotioht ja alles võivad jääda vaid mõned suuremad.

«Tšarterturismi turg on Eestis praegu selgelt üleküllastatud. Vaadates seda, mis toimub näiteks Soome ja Saksamaa turgudel, kus jäänud on vaid kolm-neli põhilist mängijat ning mõned väiksed «nišireisikorraldajad», julgen eeldada, et sama juhtub lähiajal ka Eestis,» oli veendunud Novatours Eesti tegevjuht Merike Aspe.

  
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles