Perearst soovitas köha ravida kokakoolaga

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kalev Lilleorg

Tarbija24 toimetusse pöördus lugeja palvega küsida mõnelt pädevalt perearstilt kommentaari talle perearsti poolt antud soovitusele juua köha vaigistamiseks kokakoolat.


«Mind oli juba üle nädala kange köha vaevanud, kui otsustasin arstilt abi otsima minna. Oma üllatuseks soovitas perearst mul juua kokakoolat, kuna see tapab kõik bakterid. Lisaks soovitas ta allergiatablette, ehkki mul seda haigust pole,» rääkis toimetusele noormees, kes palus oma nime mitte avaldada.

Kumbagi soovitust kõnealune mees ei kasutanud, sest ei pidanud neid mõistlikuks. Ta soovis teada, mida arvavad kokakoolaga ravimisest teised arstid.

Eesti perearstide seltsi juhtiv Tartu Ülikooli professor Ruth Kalda ütles, et tal on juhtumit raske kommenteerida, kuna soovitust juua köha puhul kokakoolat ei õpetata ülikoolis ega soovita seda ka ükski õpik ega ravijuhend.

«Kui selline soovitus anti, siis võis see baseeruda arsti enda isiklikul kogemusel, et kokakoola võtab temal köhaärrituse vähemaks. Samas ei ole see soovitus kindlasti selline, mida laiemalt propageerida,» lausus Kalda.

Ta lisas, et allergiaravim on asjakohane vaid siis, kui on teada, et tegu on allergilist laadi ärritusköhaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles