Apteekides napib piiritust

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Eesti apteekides napib vahendusfirmade probleemide tõttu puhast piiritust, kuigi laovarud on vähemalt Magnum Veterinaarial olemas.



Üks vanaproua Võru vallast pöördus Võrumaa Teataja poole murega, et on selle kandi rohupoodidele tiiru peale teinud ja mitte kusagil pole enam müügil 96-kraadist piiritust, mida tal oleks vaja maatohter Kaika Laine retsepti järgi tinktuuri valmistamiseks.

Ravimiinfo.ee andmebaasis olevatest apteekidest on piiritust praegu kogu Eesti peale vaid üheksas apteegis. Viru keskuse Ülikooli Apteegist öeldi näiteks Tarbija24.ee'le, et puhas piiritus sai neil otsa sel nädalal.  

Eestis on apteekidele senini piiritust vahendanud Topmed ja Magnum Veterinaaria ning viimase juhataja Laidar Laose sõnul on probleem tingitud sellest, et maksu- ja tolliamet on leidnud mõlema ettevõtte töös pisipuudusi ning on nende tegevusele selles vallas tõkendi seadnud, kirjutab Võrumaa Teataja.

Magnum Veterinaaria puhul on üheks põhjuseks ka lao kolimine uude asukohta: sellega seoses muutus lao aadress ja tuleb ümber teha kogu dokumentatsioon; lisaks on piirituse müük aja- ja paberimahukas, sest kaubeldakse aktsiisivaba alkoholiga ning nii ostu- kui ka müügilubade üle peab maksu- ja tolliamet ranget kontrolli.

Piiritusetellimusi pole Magnum Veterinaaria saanud täita juba paar-kolm kuud ja neid on nüüdseks kogunenud päris suur hulk, laovarud on aga firmal praegu olemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles