Reporter.ee: Eesti meeste tervise pärast muretsevad naised

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk.

Täna toimus Tallinnas teine südamekonverents «Mehe tervis». Konverentsisaali täitsid aga suuresti naised, kes on meeste tervise pärast märksa rohkem mures kui mehed ise.

«Naised väga sageli toovadki mehed arsti juurde,» kinnitas südamearst Margus Viigimaa Reporter.ee'le. «Võib-olla on see kuidagi selline harjumus, et mees peab ise kõigega hakkama saama ja mees ei tohi viriseda ja haiguse võimalusest rääkida. Kui midagi juba lonkab, siis püüab mees seda ignoreerida.»

Tänase südamekonverentsi, kus lektoriteks olid Eesti juhtivad spetsialistid, avas presidendiproua Evelin Ilves, kes on ise ka Tartu Ülikooli meditsiiniharidusega, teatas uudistesaade.

Nooremate meeste surma põhjuseks on eelkõige traumad ja mürgitused. Keskeas lisanduvad südame- ja veresoonkonnahaigused. Eesti mehed elavad umbes kümme aastat vähem kui Eesti naised.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles