Skandinaavia pealinnad maailma kallimate seas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis

Rootsi firma PriceRunner läbi viidud uuringus tunnistati Norra pealinn Oslo 24 suurlinna seast maailma kalleimaks linnaks.


Oslole järgnesid Kopenhaagen, Pariis ja Stockholm, tabeli lõpust võib leida aga Shanghai, San Francisco ja Vilniuse, vahendab

NRK

.



Rootsi hinna- ja tootevõrdlusega tegelev PriceRunner võttis tabeli koostamisel aluseks populaarseid tooteid ja teenuseid maailma suurematest linnadest, 24-st uuringus osalenud linnast 20 asub Euroopas.



Uuring näitas, et tarbija võib sama toote pealt säästa tuhandeid kroone, olenevalt sellest, mis linnas ta selle ostab. Näiteks maksab Sony Playstation 3 Tokyos umbes 1500 Eesti krooni vähem, kui Rootsis.



Lisaks leiti, et hinnatase on San Franciscos New Yorkiga võrreldes keskmiselt 10 protsenti madalam.



Stockholm paistis hinnavõrdluses silma kõrgete transpordihindadega. Kui näiteks Stockholmis maksab bussipilet 30 Rootsi krooni (enam kui 45 Eesti krooni), siis Shanghais maksab odavaim bussireis 2,28 Rootsi krooni (ligi 3,5 Eesti krooni).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles