Halb ülemus teeb töötajad haigeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Uuringu kohaselt võivad vähest tuge pakkuva ülemuse alluvad kergemini haigestuda, suurimat ohtu pikaajaliseks töölt eemalolekuks kujutavad aga madala haridusega kaastöötajad.


Norra ettevõtjate esindusorganisatsiooni NHO finantseeritud uuringust selgus, et vähetoetav ülemus võib haiguseriski naistel suurendada 15 protsendi, meestel aga 28 protsendi võrra, vahendab

Aftenposten

.



Uuringust selgus, et psühhosotsiaalne töökeskkond mõjutab haigusohtu kõige enam, kuid toetava ja tagasisidet andva juhiga tunnevad töötajad end väärtuslikuna.



Madala haridusega meessoost töökaaslaste haigestumiserisk oli aga enam kui poole suurem, kui teiste meessoost kaastöötajate haiguserisk.



Lisaks toodi riskitekitajatena välja ka füüsilist jõudu vajav amet, vahetustega töö ning nii psüühilised kui kehalised kaebused.



Suurem võimalus on pikaajaliselt haigusega töölt eemale jääda naistel (41 protsenti) kui meestel (23,5 protsenti) ning suurim on see risk 30-aastaste naiste seas.



Üldine näitaja, et pikka aega kestvad haigused suurenevad meestel eaga, naised on enim ohustatud aga nooremas eas, tuleb rasedusega seotud töölt eemalolekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles