Elektriallergia sundis rõdul ööbima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Waechter

34-aastane norralanna Elisabeth Agnli vaevleb elektriallergia tõttu tekkinud hädade käes ning peab seetõttu suure osa oma ajast veetma rõdul.


Kuna Norra on maailma elektrifitseerituim riik ning tänu suurenevale ostujõule täis erinevaid elektroonilisi, elektrilisi ja mobiilileviga tehnikat, on taoline allergia hakanud viimasel ajal üha enam inimestele muret tekitama, vahendab

NRK

.



Kaebustena võivad esineda peavalu, nõrkus ja agressiivsus, norralanna sõnul tekkis tema kätele ja jalgadele kihelus eriti just õhtuti, siis kui elektrikiirgus on kõige suurem.



Naise sõnul tekkisid tal esimesed kaebused paar aastat tagasi, kui ta pärast tütre sündi endale mobiiltelefoni muretses. Kuna arstide sõnul oli tegemist stressiga, hakkas Agnli siiski abi internetist otsima, mille kaudu ta jõudiski teiste saatusekaaslaste juurde.



Elektritundlikke inimesi ühendava ühingu FELO sõnul on nendega liitunud ligi 350 inimest ning probleem suureneb koos mobiilikiirguse levikuga.



Riigi kiirgusamet rahustab aga inimesi, et kiirgusoht on kõvasti alla ohtliku taseme, probleem seisneb vaid selles, et näiteks riikides nagu Hiina, Prantsusmaa, Itaalia, Venemaa ja Belgia on see väärtus kehtestatud tuhat korda madalamana.



Agnli sõnul leidis ta pärat mõõteaparaadi ostu, et kõige vähem esineb kiirgust tema rõdul, misjärel on ta halvimad ööd veetnud sinna paigaldatud telgis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles