Siidine kehahooldus annab kuningliku enesetunde

Karin Klaus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Hallis sügises mõjub hellitav kehahooldusprotseduur siidi, šokolaadi, veini või mõne muu meeldiva ainega energiasüstina nii ihule kui hingele.


Pärnu Postimees

proovis sanatooriumis Sõprus Spa Marine toodetega kehahooldust vürtside ja siidimähisega, mis lubab naha muuta puhtaks, siledaks ja sügavalt niisutatuks.

Vürtsid ja siid

Massöör Marje Lohu paneb kliendi mugavalt massaažilauale lamama ja silitab alustuseks kogu keha suurte kohevate sulgedega. See peaks tekitama sensuaalse häälestuse eelseisvaks mõnulemiseks, kuid kõdikartlikud isikud kipuvad selle toimingu juures pigem nihelema.

Järgmiseks hõõrutakse keha kooriva ja jõululikult lõhnava vürtsiseguga. Küllalt jämedateraline koorija koosneb kaneelipuu koorest, vürtsist, ingverist, vanillist, nelgist ja teistest vürtsidest.

«Nahk peab enne hooldust saama kindlasti kooritud, et niisutavaid ja toitvaid aineid paremini vastu võtta, otse tänavalt tulles pole kreemi pealemäärimisest erilist kasu,» selgitas Lohu. «Lisaks ergutab koorimine vereringet ja nahk vabaneb surnud epiteelirakkudest.»

Kui piparkoogipuruga sarnanev koorija on maha pestud, kantakse jäsemetele, kõhule, seljale, dekolteele ja kaelale geeljas siidimähis. Seejärel keeratakse klient kile sisse, kaetakse rätikuga ning järgmised 20 minutit võib mõnuleda ayurveda-massaažis.

Tänapäeval paljudes salongides pakutav ayurveda-massaaž tähendab seda, et massöör avab kliendi energiakanalid, liikudes silitavate liigutustega mööda keha meridiaane ja mõjutades teatud punkte.

«Ayurveda on idamaine elamise ja mõtlemise viis, kus püütakse saavutada harmoonia maailma ja iseendaga,» rääkis Lohu. «See hõlmab väga paljusid aspekte: õiget hingamist, toitumist, liikumist. Niisama palju, kui inimene energiat ära annab, peab ta seda kosmosest tagasi saama, ja selleks on vaja, et energiakanalid oleksid avatud. Paljud suhtuvad sellesse skepsisega, kuid see filosoofia on aastatuhandeid vana.»

Laavakivid lõõgastavad

Lohu kasutab siidihoolduse juures eelsoojendatud laavakiviterakestega täidetud kotikesi ehk pindaseid. Kuna laavakivi hoiab väga hästi soojust, pannakse kaks pindast jalataldade alla ja mõjutatakse teistega õlalihaseid, et vabastada sinna kogunenud pingeid.

Nii töödeldakse kogu keha, aga ka nägu, kukal ja pea, see on ootamatu ja meeldiv kogemus. Soojad laavakivid laiendavad veresooni, tasakaalustavad keha energeetikat ja lisavad elujõudu. Massaaž lõõgastab ja vähendab stressi.

Siidihoolduse puhul liigub massöör pindastega inimese kehal vastupäeva, sest siidi ja pärleid seostatakse idamaises filosoofias Kuu ja selle rahustava toimega. Kuld aga on näiteks seotud Päikese ja energia juurdeandmisega, siis liigutakse päripäeva.

Järgmiseks vabastatakse klient järk-järgult kilest, hõõrutakse siidijäägid naha sisse ja tehakse veel umbes 20 minutit kerget lõdvestavat massaaži. Laualt tõustes on olemine kerge ja puhanud, nahk ootuspäraselt sile ja mõnusalt lõhnav.

«Ma ei arva, et massaažis ja kehahoolduses peaks käima iga paari nädala tagant, see ei pea saama sõltuvuseks,» ütles massöör lõpetuseks. «Aga kehale on tähelepanu pöörata vaja, kui see on väsinud ja pinges. Massaaž annab enne pimedat talvehooaega päris palju lisaenergiat ja head enesetunnet.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles