Chrysler esitleb kolme elektriauto prototüüpi

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Silberauto

Möödunud reedel alanud Los Angelese autonäitusel esitleb Chrysler kolme uudse elektrimootoriga varustatud prototüüpmudelit.


Vähemalt üks tulevikutehnoloogiaga varustatud mudelitest jõuab seeriatootmisse juba 2010. aastal, teatas Silberauto.


Chrysleri elektriautode tehnoloogia põhineb kolmel järgmisel põhikomponendil: elektrimootor edasiliikumiseks, uuenduslik liitiumioonaku elektrimootorile ning kontrollsüsteem energiavoo juhtimiseks.

Elektriajam on loodud nii esi- ja tagaveolistele kui ka raamkonstruktsiooniga nelikveolistele sõidukitele. Ühe laadimisega saab sellise jõuallikaga sõidukiga läbida üle 300 kilomeetri.

Pikemate distantside läbimiseks kombineeritakse elektrimootor väikese bensiinimootori ja integreeritud elektrigeneraatoriga, mis tagab vajadusel täiendava energia.

Elektriaku laadimiseks tuleb auto ühendada neljaks tunniks tavalisse vooluvõrku.

Los Angelese autonäitusel tuleb esitlusele kõigist kolmest Chrysler grupi margist üks uudismudel, mis üllatab olematu heitmekogusega saavutatud jõudlusega: näiteks võimaldab esitletav 200-kilovatine elektrimootor väändemomendiga 650 Nm kiirendada 0-st kuni 100 km-ni tunnis alla 5 sekundi ning tippkiirus ulatub ligi 200 kilomeetrini tunnis.

Dodge esitleb kahele sõitjale mõeldud tagaveolist sportautot, Jeepi poolelt näitab kontsern tippmaasturi Wrangler uut versiooni ning Chrysler annab luksuslikule mahtuniversaalide lipulaevale Grand Voyagerile (USA-s Town&Country) tulevikutehnoloogilise uudislahenduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles