Nisuvõrsemahlas peitub ohtralt vitamiine

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nisuvõrsemahla valmistamine mahlabaaris.
Nisuvõrsemahla valmistamine mahlabaaris. Foto: Boost

Nisuvõrsetest pressitud jook on tõeline energia- ja vitamiinipomm ning seda on võmalik nii ise teha kui ka valmiskujul mahlabaarist kaasa osta.


Nisuvõrsejook näeb välja nagu värskelt niidetud muru, kuid sellest ei tasu lasta end heidutada. See nisuvõrsest pressitud jook on tegelikult tõeline energia- ja vitamiinipomm.

Nimelt on selles vedelas klorofüllis enam kui 100 vitamiini, mineraalainet ja toitainet. Lisaks on seal 8 peamist aminohapet ning 11 muud aminohapet, polüpeptiidi ja bioflavonoidi, mis usutavalt neutraliseerivad toksilisi aineid veres.

Ühtlasi on selles ühes väikeses, 4-sentiliitrises shot'is 60 korda rohkem C-vitamiini kui apelsinides ning 8 korda rohkem rauda kui spinatis sama koguse kohta.

Nisuvõrsemahl parandab hapniku transporti veres ja aitab väljutada toksiine. Lisaks on klorofüll antibakteriaalse toimega ning seda võib kasutada nii välis- kui ka seespidiselt.

Selleks, et rohelist energiapommi juua, peab võrseid kasvatama nisuseemnest spetsiaalsetes kasvukastides. Kui võrse on piisavalt kõrge, tuleb lõigata paras kimp, see ära pesta ja mahlapressi panna.

Internetist on võimalik tellida spetsiaalseid presse, mis on disainitud nii, et nisuvõrsetest saaks võimalikult palju vedelikku ja et seejuures ei jääks joogi sisse tükke.

Nisuvõrsemahla fännab näiteks aeroobikatreener Kaja Tuisk, kes küll kodus ise võrseid ei pressi, kuid ostab jooki mahlabaarist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles