Rate.ee looja sai rahvusvahelise auhinna

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rate.ee looja ja väikeomanik Andrei Korobeinik.
Rate.ee looja ja väikeomanik Andrei Korobeinik. Foto: Liis Treimann

Eesti suhtlusportaali Rate.ee looja Andrei Korobeinik sai novembri lõpus Londonis toimunud interaktiivse meedia kokkusaamisel Minibar noore loovettevõtja auhinna.

Kultuuriministeeriumi kantsleri Siim Suklese sõnul tõestab Korobeinikule omistatud tunnustus, et Eesti noored kuuluvad oma teadmiste ja ettevõtlikkusega Euroopa tippu.

«Selline saavutus on Eesti riigile väga oluline ja tõestab, et loomemajandus kogub Eestiski elujõudu ja muutub üha tähtsamaks. Ühtlasi näitab see, et tulevikku suunatud, innovaatilised tegevused pakuvad noortele eneseteostusvõimalusi,» sõnas Sukles.

Korobeiniku konkurentideks olid tarkvaraarendajad, interaktiivse meedia marketingi- ja arendusspetsialiastid, mängudisainerid, veebiarhitektid ning digitelevisiooni ja mobiililahenduste arendajad Türgist, Brasiiliast, Tansaaniast, Poolast, Indiast, Indoneesiast ning Sloveeniast.

«Konkursil osalesid väga erineva taustaga inimesed, sest interaktiivne meedia ongi väga lai valdkond ja seetõttu oli raske meid ühise mõõdupuuga hinnata. Ent võimalus suhelda põnevate tegijatega üle kogu maailma on suur väärtus iseenesest,» rääkis Korobeinik.

Auhinnaga kaasnes 7500 naela ehk rohkem kui 100 000 krooni suurune preemia enesetäienduseks Suurbritannias.

Varem on konkursil Eestit esindanud muusikaettevõtjad Heidy Purga ning Vaiko Eplik ja disainer Markko Karu Velvetist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles