Reporter.ee: liikluskindlustuseta auto omanikke tabas paanika

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustuse reklaam.
Kindlustuse reklaam. Foto: Mihkel Maripuu

Kõik oleks ju kena, kui inimestes oleks lihtsalt ärganud seadusekuulekus ja kõik seni kindlustuseta ringi sõitnud juhid tormanud poliisi sõlmima. Paljudel on jäänud asjad aga segaseks ja uudisest on aru saanud vaid pooled.


Kindlustusleping eelneb siiski poliisile ja mitte vastupidi ning see on tasuta, vahendas Reporter.ee.

Iizi kindlustuse riskijuhi Taivo Heinaru sõnul on ilmselt tegemist kaheti mõistmisega. «Ilmtingimata tuleb vahet teha lepingul, mis on tähtajatu ja tasuta ning poliisil, mis on tähtajaline ja annab sõiduki teel liiklemiseks katte.»

«Ehk siis leping peab olema. Leping on tasuta. Poliis on tasuline,» ütles Heinaru

Samuti ei hakata kedagi kohe trahvima, vaid esialgu saadab Eesti Liikluskindlustus Fond kõigile lepingu mittesõlminuile veel meeldetuletuse. Kes aga viimasel ajal on lepingu sõlminud, sel pole vaja praegu muretseda.

Enne autoregistrisse minekut saab järjekordade vältimiseks kõike kontrollida Liikluskindlustuse Fondi kodulehel aadressil www.lkf.ee, kas ikka teie arvel pole mõnda sõidukit või kas kindlustusleping kehtib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles