Moodsad jõulupuud

Tiina Kolk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Trendihuvilistele teadmiseks: tänavu on hinnas nii  rikkalikus kullas ja karras kui ka nüüd juba vanaaegsete, 1930–50ndatel disainitud mänguasjalike ehetega kaunistatud jõulupuud.

Igal aastal keerab kuusekaunistuste mood uude suunda. Kui kuus-seitse aastat tagasi tõusid esile ploomilillas toonis ehted, viie talve eest tulid moodi jõuliselt kuldsed ja kolm aastat tagasi ootamatult musta värvi kaunistused, siis paaril viimasel jõuluajal on peateemaks valged, karged ja luksuslikud kaunistused, räägib firma Shishi juht Taivo Piller.



Tänavune kaunistuste moejoon soosib ajaloolisi, üle poole sajandi tagasi tehtud mängukarusid, autosid, jõulutaate, komme, piparkooke jm meenutavaid ehteid, mis on valmistatud nagu toonagi kas klaasist või tekstiilist, osa muidugi ka tänapäevastest tehismaterjalidest.



«Kellel on ja kes raatsib nüüd juba rariteediks muutunud ajaloolisi ehteid laekaist välja tuua, saab endale väga väärika moodsa kuuse kaunistada,» ütleb Piller. «Muidugi on alati tunnustatud klassikalistes puna-valgetes värvides, hõbeda ja kullaga dekoreeritud jõulupuud. Viimasel ajal on jõulupuid ehitud külluslikult, tagasihoidlike eestlaste meelest ehk isegi ülekuhjatult.»



Hästi moodsad on peeglikildudega kaetud, samuti eesti jõulukroonidest ja krässidest inspireeritud geomeetrilised ehted.



«Jõuluseadetes peaks ikkagi domineerima üks toon, kui kaunistused on erivärvilised, ja üks vorm, näiteks kuulid. Need justkui rahustavad kujunduse maha ja siis võib kuusele, pärjale, kompositsioonile lisada teisi,» mainib Piller. Tema sõnul peaks jõulupuu kaunistamisel ja stiili valimisel lähtuma kodust ja konkreetsest ruumist. Tegelikult on tänapäeva kuusemoes, nagu rõivamoeski, lubatud kõik, tuleb vaid osata oma valikuid välja mängida ja end neis hästi tunda.



Lustakat kodu kaunistamist ja kuuse ehtimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles