Pilt: Elisa esindustesse toodi üle 6000 vana telefoni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanade mobiiltelefonide kuhi.
Vanade mobiiltelefonide kuhi. Foto: Elisa
Elisa teatas, et kolmandat nädalat käimasoleva ärgitustöö tulemusel on inimesed nende esindustesse toonud 6093 vana telefoni.

Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen sõnul näitab tuhandete kasutult lauasahtlis vedelenud mobiiltelefonide laekumine esindustesse, et koos Nokia ja mittetulundusühingu Eesti Elektroonikaromu käivitatud kampaania on vilja kandnud.

«Oleme inimesteni viinud sõnumi, et mobiiltelefone on võimalik 65-80 protsendi ulatuses taaskasutada. Teadmine selle kohta, mida kõike katkistest telefonidest toota saab, puudus seni,» lausus Seppänen.  

Ka Nokia Eesti juhatuse liikme Jüri Teemanti sõnul on kampaania tulemused väga head. «Esindustesse toodud telefonide kogus on muljetavaldav ning nendest saab taastoota sadu uusi esemeid.»

Elisasse kogunenud vanadest telefonidest valmistatakse järgmisel aastal pargimööbel. Millisesse parki või haljasalale telefonidest pingid seatakse, on veel lahtine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles