Magusama naeruga kaasneb suurem võlujõud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolmeaastane Kirke sosistab Doktor Kloun Aita Panni ehk Aita Vaheri kõrva oma salasoovi.
Kolmeaastane Kirke sosistab Doktor Kloun Aita Panni ehk Aita Vaheri kõrva oma salasoovi. Foto: MTÜ Clinic Clowns Eesti

Valges kitlis Doktor Klounid suudavad naeratama panna ka kõige tõsisemad ja haigemad väikesed patsiendid – seda on kogenud sajad lapsed ja nende vanemad.


«Nii sündiski meil soov Doktor Kloune toetada. Võtsime nendega ühendust, et kas neil on mingit abi tarvis,» ütles restorani Olde Hansa projektijuht Kadri Raig.



Üle-eelmisest nädalast saavad kõik magusaid mandleid ostvad inimesed osaleda haigete laste vaimu tervendamises, sest firma annetab igalt pakilt 50 senti Doktor Klounide tegevuse toetamiseks.



Üllatav abikäsi


Raigi sõnul soovivad heategevuseks annetajad tavaliselt näha mingit konkreetset asja, mida oma käega katsuda saab. «Meie eesmärk on natuke teine – tuua lastele sära silmadesse,» märkis ta.



«See oli võrratu, et nad ise abi pakkusid. Muidu oleme ikka ise ustele koputanud ja võimalusi otsinud. Esimest korda pakub Eesti ettevõte oma abikäe,» rõõmustas MTÜ Clinic Clowns Eesti juhatuse liige Romola Vesker.



Tema sõnul sai haiglaklounide mõte alguse Hollandist Veskeri abikaasa Ralph Stoppels­teeni kaudu. Hollandis see töötab, kui prooviks ka Eestis!



Praegu käib lastehaiglates lapsi lõbustamas kuus klountohtrit, viis Tallinnas ja üks Tartus. Doktor Klounid alustasid möödunud aasta juunis.



«Lapsed on väga vahetud ja näitavad oma tundeid välja. Mida haigem laps, seda vahetum,» kinnitas dr. Kloun Tormi ehk Tormi Kevvai. «Mõned peavad pikalt haiglas olema, nendest on meil lausa lemmikud kujunenud.»



Kloun Tormi lubas edaspidi ka Pärnu lapsi naerutama minna.



Vesker rääkis, et tegutsemist on alustanud uued kloundoktorid. Doktor Mobi ehk Marek Tammets on laste südameid võitnud küll suupilli- ja kitarrimänguga, küll trummipõristamisega.



«Kui Marek, kitarr kaenlas, haiglasse tuleb, hakkab kõigi inimeste hinges midagi helisema. Muusika aitab sidet luua ning lastega suhelda,» märkis Vesker.



Tuua õnnehetki


Septembris alustas Tartus lastekliinikus tööd dr. Kloun Mann ehk Marika Reiko. Kõigile lastele oskab mõnusat vanaema mängida tallinlane kloundoktor Manna ehk Laura Telling, kes on viiekordne ema ja neljakordne vanaema.



«Igal Doktor Klounil on oma karakter, kuigi kõigil on ühtmoodi punane nina ja valge kittel. Nende eesmärk pole lihtsalt lapsi naerutada, vaid tuua õnnehetke, mängida kaasa, koos puhata, sest puhkus aitab terveneda,» sõnas Vesker.



Tema sõnul Doktor Klounid jõulude ajal lastehaiglates ei käi, sest sel ajal liigub seal palju teisi punaninasid – päkapikke ja jõuluvanasid. Uuel aastal jätkatakse.



Klounide toetajafirma loodab inimeste pühaaegsele heasoovlikkusele magusate mandlite ostmisel, et jaanuari lõpuks haiglaklounide heaks 20 000 krooni kokku saada. «Naerul on võlujõud. Magusal naerul on veel suurem võlujõud,» sõnas mandliprojekti juht Elvis Pukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles