Üks sõnum suudab halvata Nokia nutitelefoni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks sõnum suudab halvata Nokia nutitelefoni SMS-funktsiooni.
Üks sõnum suudab halvata Nokia nutitelefoni SMS-funktsiooni. Foto: F-Secure
Lõppenud aasta viimastel päevadel Berliinis toimunud häkkerite kogunemisel Chaos Communication Congress demonstreeriti Nokia nutitelefone halvavat sõnumit.

Kogunemist korraldava Chaos Computer Clubi liige Tobias Engel näitas, kuidas Nokia S60 seeriasse kuuluvad mobiiltelefonid pärast ühte spetsiaalse vorminguga sõnumit rikki lähevad ega suuda enam SMSe ega MMSe vastu võtta, kirjutas F-Secure`i ajaveeb.

Osal telefonidest käib rünnak vaikselt, kasutaja ei saa seadmelt ühtegi märguannet, et midagi lahti oleks, sõnumite funktsioon lihtsalt enam ei tööta. Uuema N95 puhul tuleb opsüsteemi turvaaugu ärakasutamiseks saata mitmeid sõnumeid, pärast mida ilmub telefoni ekraanile teade, et mälu on täis ja vaja osa sõnumeid kustutada. Rünnakusõnumeid sissetulevate SMSide hulgas näha ei ole ning teiste kustutamisest kasu loota ei tasu.

Engeli demonstreeritud Curse of Silence sõnum halvab vaid SMSid, ülejäänud funktsioone see ei mõjuta.

Parandust turvaaugu lappimiseks veel väljas pole, kuid F-Secure`i mobiiltelefonidele mõeldud turvatarkvara suudab sellise rünnaku eest kaitsta ja halvatud telefonid taas nii-öelda jalule aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles