Starman ja STV lõpetasid venekeelse kanali PBK edastamise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala
Starman ja STV lõpetasid Pervõi Baltiskii Kanali (PBK) vahendaja küsitud kõrgema hinna tõttu venekeelse telekanali edastamise. 

«Starman ei saa leppida MTÜ Balti Autorite ja Leviliidu nõutava 300-protsendilise hinnatõusuga kanalite levitamisõiguse jätkamiseks,» teatas Starmani võrguarendusdirektor Indrek Ild pressiteate vahendusel.

«Seetõttu oleme sunnitud asendama PBK Starmani võrkudes teiste venekeelsete telekanalitega. Vabandame nende klientide ees, keda PBK asendamine Starmani programmivalikus teiste kanalitega häirib,» lausus Ild.

Starman asendab PBK Tallinna, Sillamäe, Tartu, Pärnu, Rakvere ja Valga kaabeltelevisiooni võrkudes teemakanaliga Ohhota i Rõbalka.

Jõgeva, Põltsamaa, Põlva, Paide Viljandi, Võru, Haapsalu ja Kuressaare võrkudes ning maapealse leviga digi-tv võrgus on PBK asemel NTV Mir.

Paldiski kaabelvõrgus jääb PBK sagedus hetkel tühjaks, kuid ka sealsete klientide jaoks otsib firma uut venekeelset telekanalit.

Starmani pressiesindaja Timo Hartikainen ütles Postimehele, et PBK edastamise lõpetamine ei muuda firma pakutavate kaabeltelevisiooni pakettide hinda, kuna varem oli neil BPK edastamiseks kokkulepe otse kanali juhatusega ning BALLile ei pidanud nad edastamistasu maksma.

STV kodulehel avaldatud info põhjal lõpetati kanali edastamine ajutiselt ning läbirääkimised jätkuvad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles