Selveris maksab toidukaup kuni kolmandiku võrra enam

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kassa.
Kassa. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Uuringufirma TNS Emori läbi viidud hinnaseire põhjal selgus, et Selveris on igapäevaste toidukaupade ostukorv viie suurema jaeketi Tallinna kaupluste keskmisest ligi 9 protsenti kallim ning mõnede toodete hinnavahe küündib tervelt kolmandikuni.


Maxima ja Rimi ostukorvi maksumus on lähedane viie kaupluse keskmisele, Säästumarketis ja Prismas oli ostukorv ligi 4 protsenti keskmisest soodsam, teatas Emor.

Mõned üksikud tooted osutusid Selveris teiste kauplustega võrreldes oluliselt kallimaks. Näiteks 700 grammi Rakvere Pere hakklihasegu, mis ülejäänud vaatluse all olnud kauplustes maksis 29,90, maksis Selveris koguni 39 krooni ja 90 senti, mis on tervelt kolmandiku võrra enam. 

Üks liiter Olivia toiduõli, mis maksis Säästumarketis ja Prismas 29,50 ning Rrimis vaid 21,90, maksis Selveris 34 krooni ja 50 senti. Ka liiter odavaimat kilepakendis piima osutus Selveris umbes kahe krooni võrra kallimaks kui mujal.

Uuringufirma koostas viie kaupluse hinnataseme võrdlemiseks pere ühe kuu ostukorvi, kus tugineti statistikaameti pere-eelarve uuringu andmetele tooterühmade tarbitavate koguste
kohta ning TNS Emori eelmise hinnaseire andmetele.

Uuringusse kaasati tuntud kaubamärkide tooted ja soodsaimad tooted kokku 33 erinevast tooterühmast. Võrreldes detsembriga on mitmete toodete hinnad kauplustes langenud.

Hinnad fikseeriti 14. jaanuaril järgmistes Tallinna kauplustes: Lõunakeskuse Säästumarket, Mustamäe tee Maxima, Mustamäe Prisma, Mustakivi Rimi, Pirita Selver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles