Tallinna taksoturul käib hinnasõda

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulika takso.
Tulika takso. Foto: Mihkel Maripuu

Järjest vähenev klientide arv on pannud Tallinna taksofirmad üksteise võidu hindu langetama, suurem hinnasõda võib aga alles ees olla.



Varem seitsmekroonist kilomeetrihinda küsinud Sõbra Takso telefonil helistades ütleb naishääl, et 26. jaanuarist on uueks tariifiks 4.90, kirjutab

Õhtuleht

.


Kilomeetri eest viis ja pool krooni küsiva Reval Takso juhatuse liige, kes ei soovi oma nime öelda, tunnistab, et hindu langetati juba eelmise aasta novembrikuus.

Seni ühe kalleima taksofirmana tuntud Tulika takso on sõitjate vähesuse tõttu hinda samuti alla lasknud, varasema päevatariifi 9.40 asemel saavad kliendid sõita kilomeetrihinnaga 7.80.

Kui enamik taksofirmasid proovib raske aja üle elada madalamate hindadega, siis 2000. aastal asutatud Silver Takso oli klientide vähesuse tõttu sunnitud tegevuse lõpetama.

Tallinna kõrval kallima sõidutasuga silma paistnud Tartu taksofirmad hindu alla lasta ei kavatse, kõikide taksofirmade ühtne tariif on 12 krooni kilomeeter, 25 krooni sõidualustustasu ning 240 krooni ootetund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles