Tere, valisime teid välja 1600 töösoovija seast!

Eve Kruuse
, eve.kruuse@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Puškar

Umbes sellise sõnastusega telefonikõne sai aasta lõpus Age Randloo, kes ei jaga mõne tuttava arvamust, et tema uus töö laos andmesisestajana tähendab ametiredelil kukkumist.

Ma ei sattunud ju presidendist koristajaks,» leiab varem Euroopa Komisjoni Eesti esinduses töötanud Randloo (25), kes ei lasknud konkursil osaledes end heidutada andmesisestaja ametinimetuse lihtsusest. «Lähemalt uurides selgus, et tegemist on mitmekülgse tööga, pealegi on mulle ametikoha puhul oluline arenguvõimalus ja perspektiiv,» räägib naine.



Kõne teatega, et ta on ülitihedas konkurentsis väljavalituks osutunud, sai Randloo just enne jõululaupäeva. «Kõige ilusam jõulukingitus! Ma lõin vist niimoodi näost särama, et kõrval seisnud sõbranna aimas kohe, kust kõne tuli,» meenutab asjaosaline.


Laojuhataja Martin Polman ütleb, et Randloo puhul said määravaks just sära, siirus ja konkreetsus. «Sisetunne ütles, et temas on miskit,» lisab mees.



Enne kui Randloo ASi Põldmaa Kaubandus kuulutust märkas, saatis ta oma CV 16 firmasse. Nüüd on ta kindel, et elu ei saa aastateks ette planeerida – see on täis üllatusi, inimene areneb ja muutub kogemuste ja põnevate väljakutsete kaudu iga päevaga, samuti muutuvad tema soovid.



«Ma usun, et kui inimene satub enda jaoks õigesse ettevõttesse ja õigele ametikohale, tunneb ta selle ära ning saavutab edu, liikudes valdkonnas sihikindlalt edasi,» arutleb Randloo. «Loodan, et näiteks 13 aasta pärast olen minagi oma niši leidnud.



Randloo räägib, et kõige rohkem hirmutas teda konkursil kandidaatide tohutu hulk: «Esialgu näis võimatu nende seast silma paista.» Edu võis tagada korrektselt koostatud elulookirjeldus, oletab keskharidusega naine ning lisab, et oli meeldivalt üllatunud, et selles ettevõttes peeti kõrgharidusest olulisemaks isikuomadusi, seniseid kogemusi ning võimet ja soovi töö käigus õppida ja areneda.



Konkursi käigus tuli läbida vestlus laojuhatajaga, proovipäev andmesisestaja ametikohal ja lõpuks vestlus firma tegevdirektoriga.


Randloo uus töökoht pole siiski alaline, ta sai selle teise inimese lapsepuhkusel olemise ajaks. Samamoodi oli ajutine tema eelmine töökoht Euroopa Komisjoni Eesti esinduses, kus ta asendas pool aastat lapsehoolduspuhkusel viibinud töötajat.



Esimest korda ajutist tööd vastu võttes ei mõelnud Randloo murelikult järgmise peale, sest olukord tööturul polnud toona veel nii halb.



Möödunud sügisel tööd otsima hakates seadis ta oma esimeseks eelistuseks ametikoha reklaami või turunduse alal. Aga peagi oli selge, et pakkumisi napib, ning seetõttu hakkas ta lugema ka assistendi- ja sekretäritöö pakkumisi, ja niiviisi sattuski oma praeguse tööandja peale.



Andmesisestajaks pürgis ka keevitajaid ja ehitajaid


Lapsehoolduspuhkusel oleva andmesisestaja asendajaks pürginud 1600 inimese seas leidus väga erinevate erialade esindajaid alates keevitajatest ja lõpetades baaridaamidega.


Lattu andmesisestajat otsinud ASi Põldma Kaubandus personalijuhi Kristi Alve sõnul andsid paljud kandideerijad enda kohta liiga vähe teavet. «Näiteks olid CVs kirjas vaid inimese kontaktandmed, paljud polnud pannud kirja sõnagi eelnevate töökohtade kohta,» ütles Alve. «Aga nii suurt huvi selle ametikoha vastu ei osanud me küll oodata.»



Üks põhjus, miks nii palju CVsid laekus, oli ilmselt see, et kandidaatidele ei esitatud suuri nõudmisi. Tagantjärele leiab Alve, et nad oleks võinud asja põhjalikumalt lahti kirjutada, see välistanuks olukorra, kus valida tuli täiesti erinevatel elualadel töötanud inimeste seast.


Esmane valik tehti keskhariduse olemasolu ja väga hea eesti keele oskuse põhjal. Oluliseks peeti ka head arvutikasutamise oskust, täpsust ja korrektsust. Kohe esimesest nädalast hakati silmatorkavamaid CVsid välja valima.



Töötaja leidmisega tegelev laoosakonna juhataja kohtus umbes saja kandidaadiga. Paremad saadeti n-ö proovitööpäevale. Viimase kolme sõelale jäänuga vestles ettevõtte tegevdirektor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles