Nädalalõpu retsept: trühvliromantika

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Magusaim viis sõpra üllatada on kinkida talle isetehtud šokolaaditrühvleid. Pierre’i Chocolaterie trühvlimeister Peeter Reier õpetab šokolaadist ja vaarikatest komme voolima.


Vaarikatrühvlid

•    250 g piimašokolaadi
•    6,5 cl vahukoort
•    6 cl vaarikalikööri
•    15 tk alkoholis hoitud vaarikat


Katteks

•    200 g tumedat (70% kakaosisaldusega) šokolaadi
•    veidi suhkrut

Ideaalis võiks alkoholis hoitud vaarikad teha valmis paar nädalat enne, pannes marjad paariks nädalaks viina- ja suhkrusegusse seisma (1 osa vaarikaid, 1 osa suhkrut, 1 osa viina).
Kuumuta koor, lisa hulka šokolaaditükid ja sega ühtlaseks, maitsesta alkoholiga. Laota šokolaadimass küpsetuspaberiga kaetud plaadile laiali, lase pisut jahtuda, jaota ruutudeks ja säti iga ruudu keskele vaarikas.

Ümbritse vaarikas šokolaadiga nii, nagu teeksid lihapirukat või pelmeeni. Sulata veevannis nõus tume šokolaad. Kasta vaarikatrühvel tiku abil korraks šokolaadi, veereta suhkrus, pane alusele ja lase jahedas taheneda.

Veinijuhatus

Restorani In Studio Vinum sommeljee Imre Uussaar soovitab trühvlite kõrvale esimese valikuna väheke lihtsakoelisemat, tammevaadis kaks kuni neli aastat küpsenud Ruby-stiilis portveini.
Suurepärane port on Ferreira Porto Ruby, mille hind jääb kauplustes 200 krooni kanti.

Teise variandina pakub ta kallimat ehk Recioto tüüpi punaveini Verona lähistelt Itaaliast. Meie vinoteekideski on selle väga häid esindajaid, näiteks Masi ja Villa Girardi veinimajadelt. Hinna poolest peab sel puhul arvestama suurema väljaminekuga, väiksemagi pudeli puhul tuleb arvestada juba nelja-viiesaja krooniga.

Kolmandana pakub sommeljee meelepärast liköörisõpradele, kutsudes trühvlitega nautima ehedat Lõuna-Aafrika Amarula koorelikööri, mis on valmistatud samanimelisest kohalikust viljast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles