Veebipiraate ähvardab kahe miljoni kroonine trahv

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljavõte portaalist.
Väljavõte portaalist. Foto: thepiratebay.org

Populaarse piraattarkvara, -filmide ning -muusika portaali thepiratebay.org tegijad astuvad täna Rootsis kohtu ette. Süüdistatuid ähvardab kahe miljoni kroonine trahv.


Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, Peter Sunde Kolmisoppi ja Carl Lundström astuvad täna kohtu ette süüdistatuna autoriõigusega kaitstud materjalide illegaalses levitamisest, kirjutab

The Times

. Nelja meest ähvardab umbes 2 miljoni kroonine trahv ning kuni kaheaastane vanglakaristus.

Mainitud «küberpätid» on populaarse portaali thepiratebay.org loojad, kust saab alla laadida nii muusikat, filme kui ka tarkvara. Ainuke negatiivne külg on see, et tegemist on piraatkaubaga.

Nelik on siiani süüdistusi tõrjunud väidetega, et ühtegi illegaalset materjali otseselt nende portaalis ei salvestata, mistõttu ei saa neid ka süüdi mõista. Samas on autoriõigustekaitsjad teist meelt.

Kõigile tasuta reklaamitulust elatuv veebileht on avatud 2004. aastast ning on kasutajate seas üpriski populaarne. Näiteks selle kuu ühe ööpäeva jooksul külastas lehekülge üle viie miljoni unikaalse kasutaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles