A. Le. Coqi uus kali võib sisaldada veidi alkoholi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääritatud kali A. Le Coqilt.
Kääritatud kali A. Le Coqilt. Foto: Priit Simson
A. Le Coq täiendas oma tootevalikut kääritatud kaljaga. Kuigi nimetuselt karastusjook, võib see sisaldada veidi alkoholi.

Uus kali on valmistatud rukki- ja odralinnastest ning kääritatud pärmi- ja piimhappebakteritega. Sellise valmistamismeetodi tõttu võib jook sisaldada kuni 0,8 protsenti alkoholi.

«Selle kalja puhul on tegemist «päris» kaljaga, milles on kasutatud ehtsaid linnaseid ning mille valmistamisel on kasutatud kääritamist,» rääkis A. Le Coqi juht Tarmo Noop.

«Õiget kalja iseloomustabki käärimisel saadud väike alkoholiprotsent ning mõnus linnaseline maitse, nagu seda teatakse ammustest aegadest,» lisas ta.

Käärimise käigus tekkinud võimalik väike alkoholiprotsent ei tee kaljast alkohoolset jooki ja müügipiirangud kalja ei puuduta.

Kali on saadaval 0,5-liitrises klaaspudelis ja 1-liitrises PET pudelis, soovituslik hind kauplustes on vastavalt 8.90 – 9.90 ja 12.70 – 13.70 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles