Swedbanki klientidelt infot püüdnud veebileht suleti

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CERT võttis maha Swedbanki kasutajatelt infot õngitsenud veebilehe.
CERT võttis maha Swedbanki kasutajatelt infot õngitsenud veebilehe. Foto: Postimees.ee
CERT Eesti teatas, et Swedbanki kasutajatelt pangaparoole ja muud infot õngitseda püüdnud veebileht on suletud.

CERT sai petturite loodud lehest teada täna hommikul pärast kella kaheksat ja Firefoxi musta nimekirja jõudis leht keskpäevaks.

«Selleks ajaks, kui inimestel oli lõuna söödud, oli ka veebileht maha võetud. Koostöös Prantsuse infoturbe inimestega rikkusime pahadel päeva kiirelt ära,» ütles CERT Eesti infoturbe ekspert Tarmo Randel.

CERTi järgi on antud juhtum ere näide sellest, kuidas kurikaelad hajutasid oma petuskeemi riskide vähendamiseks erinevate riikide vahel. Rämpskirjad saatis laiali botnet, mis koosneb üle maailma asuvatest nakatunud arvutitest, kui inimene lingil klikkas, suunati ta lehele, mis asus Prantsusmaal, ning veebilehe kujundus oli kopeeritud Leedu Swedbankilt.

Randeli sõnul tasub inimestele uuesti südamele panna, et nad postkastist teateid lugedes lähtuksid tervest õistusest.

«Pangad on korduvalt rõhutanud, et nemad enda välja antud paroole tagasi ei taha ja vastavaid ringkirju ei saada,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles