Reporter.ee: poevarguste uus trend on kaalukauba juurdelisamine

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puuviljad
Puuviljad Foto: Caro / Scanpix

Viimasel ajal on sagenenud vargused, kus kaalukaupa lisatakse pärast kaalumist kotti juurde.


«On hulk kodanikke, kes ei taju lihtsalt, et kaalukauba puhul kauba juurdelisamine pärast esmase kaalukoguse määramist on ka vargus,» rääkis turvaekspert Sergo Kohal politseisaates Krimi.

Kõige levinum näide on Kohali sõnul see, et isik kaalub endale meelepärase koguse õunu või porgandeid või Fazeri saiakesi ära, paneb hinnasildi peale ja seejärel lisab sinna juurde veel kaks-kolm toodet. «Tegelikult on see vargus,» nentis turvaekspert.

Vanuse poolest on sellist liiki varguse teostajaid Kohali sõnul seinast seina - nii noori kui ka mõistlikke, korralikke täiskasvanuid.

Turvateenistuse jaoks on sellise kuriteoliigi avastamine paras pähkel, sest müügisaalid on suured ja inimesi palju. Tavaliselt jäävad nad Kohali sõnul muuseas silma või siis kassapidaja märkab, et sildi peal olev kaal ja silmaga hinnatav kogus on tunduvalt erinevad.

Sellise varguse vastu aitab Kohali sõnul, kui kassas on kontrollkaal või kaalutaksegi kaubad kassas.

Summad jäävad selliste varguste puhul turvaeksperdi sõnul kümne kuni paarikümne krooni kanti, kuid kui selline vargus tuvastatakse, on see väärteokorras karistatav.

Kohali sõnul juhtub ka seda, et terve klass tuleb kauba juurdelisamises justkui võistlema. Sellisel juhul on kohale kutsutud laste vanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles